29 augusti 2020
12:15

Kungsängens IF 1

Referat: IF Brommapojkarna 8 - Kungsängens IF 1

Förra säsongen mötte vi samma Kungsängen borta och då blev det en lite otursam förlust 3-4, något vi var sugna på att rätta till nu.

Nyförvärvet (och kapten för dagen) JP fick en stor möjlighet i öppningsminuterna, men stod nästan för nära deras målvakt till att kunna göra något. Sedan släppte vi till bortalaget på en kontring. Deras taktik var att slå långt på en snabb och teknisk anfallare, vilket skapade lite besvär för oss ibland tills vi lärde oss hantera hotet.

Men Beyan tog fram kvasten och städade rent framför försvaret men hade även både ork och kreativitet till att skicka en fin passning igenom till Joshy som satte in 1-1. 2-1 sattes kontant in av Nils efter fint förarbete av Elis på vänstersidan. Därefter släppte vi motståndaren in i matchen igen och de gick upp i ledning 2-3.

På många sätt var det här en match som det vore typiskt oss att förlora, och på en annan och sämre dag hade vi kanske gjort det. Men inte i dag, mycket tack vara att Joshua hade en energinivå av en annan värld. Men hjälp av en assist från Nils och sin egen iver fixar han ett hattrick inom en period, men förser även Oskar med målgivande passning. Vi går till nästa pausvila med 6-4 efter en säkert placerad straff och ser starka ut. Förutom ett solid försvarsarbete görs mycket osynligt jobb av bl.a. Sam, Anton och Max som ser till att stoppa motståndaren innen det hinner bli hårigt. Elis hoppar galant mellan fyra olika uppgifter i försvaret och som yttermittfältare på båda sidor av plan.

Men matchen är inte över, det blir spännande igen när Kungsängen reducerar till 6-5, men Joshy visar med en lagom portion fräckhet hur man kan putta en motståndare in i en situation och provocera fram ett självmål. Sista ordet för dagen får Beyan efter framspelning av JP. Beyan får också med sig ett grönt kort hem.